Dekoration för hemmet ー 5 tips

Dekoration för hemmet

Nu är våren äntligen här med spirande grönska, vitsippor och solljus som värmer ansiktet. Med våren föds allt på nytt och det är en mycket bra chans att göra om där hemma så att du får ett hem som bättre stämmer överens med dig och din sinnesstämning. Att köpa dekoration för hemmet behöver inte heller bli särskilt dyrt ー inne i Port 73 i Haninge finns inredningsbutiker med allt för ditt hem. 

Små tips som gör stor skillnad som dekoration i ditt hem

Att dekorera om sitt hem behöver inte ta lång tid eller vara särskilt komplicerat. Vi vill tipsa om små förändringar som gör stor skillnad i ditt hem. 

 

  1. Använd blommor och växter som dekoration i ditt hem. Det här kan verka som det mest självklara tipset i världen, men det gör verkligen stor skillnad. Köp blommor som hör våren till och välj gärna en annorlunda färg mot vad du brukar för att ge rummet en ny känsla. Inred gärna med växter som inte bara är vackra att se på utan även fyller ett annat syfte som till exempel fredskalla som renar luften inomhus eller timjan som också går att använda i matlagning. Vackra blommor och härliga växter hittar du på Blomsterlandet och i Eva B’s blommor i köpcentrumet. På Jula hittar du konstgjorda växter som både är lättskötta och allergivänliga. Behöver du snygga vaser hittar du dem på Cervera
  2. Addera ljus som dekoration för hemmet. Solens strålar i all ära, men då solen inte lyser behöver du ljus som gör hemmet mer hemtrevligt. Levande ljus är inte bara för höst och vinter ー lys upp mörka kvällar med stearinljus i lekfullt designade kandelabrar eller värmeljus i ljust färgade glaslyktor från Cervera. Nya bordslampor eller golvlampor är också ett enkelt sätt att ge rummet en annorlunda prägel. Inspirerande lampor hittar du på Jula, Dollarstore eller Cervera.  
  3. Framhäv ditt favoritföremål. Ett rum fyllt med saker kan lätt kännas plottrigt. Har du något som du tycker lite extra mycket om som till exempel en souvenir som du köpte när du reste, en bok du älskar eller ett träbord du fått av din mormor ー använd det som dekoration i ditt hem. Välj kontrasterande färger runt föremålet och ställ det på en plats där det garanterat är i blickfånget.
  4. Fira årstiden. På våren finns det alltid något att fira. Oavsett om det är någon familjemedlems födelsedag, påsken eller en annan högtid, se till att uppmärksamma den ordentligt! På Partyland och Dollarstore hittar du festlig dekoration för hemmet.
  5. Rensa ditt hem. Att göra om hemma behöver inte bara betyda att man köper nya saker. Det kan lika gärna innebära att man tar bort föremål och möbler för att framhäva dekoration för hemmet. Tycker du att det är svårt att göra dig av med saker ー testa KonMari-metoden. Det är en metod där du samlar ihop alla dina saker i en hög och sedan tar upp dem en och en för att känna om föremålet ger dig glädje. Känner du ingenting är det dags att skänka bort föremålet eller sälja det vidare. 

Välkommen till Port 73 när du söker dekoration för hemmet