Stort utbud av restauranger i Haninge

Vi är idag väl medvetna om vad vi stoppar i oss och prioriterar råvaror som är både goda och hälsosamma. Samtidigt äter vi svenskar allt mer på restaurang. För den som inte får tiden att räcka till är restaurangen ett trevligt alternativ, jämfört med att ställa sig direkt i köket så fort man kommer hem från jobbet.

I Haninge finns ett brett utbud av restauranger med allt från italienska middagar till svensk husmanskost. En av de allra största trenderna bland restauranger i Haninge och i hela Sverige är sushi. Här kan du läsa mer om vad som utmärker den japanska specialiteten.

Riset – gemensam nämnare för all sushi

De allra flesta är bekanta med sushi och har säkert provat det någon gång. Det som är förvånande för många är att sushi inte alls är synonymt med rå fisk. Rå fisk kallas på japanska för sashimi och är en vanligt förekommande ingrediens i sushi. Det som är gemensamt för alla sushirätter är istället riset.

Riset är kortgrynigt och tvättas, kokas och blandas sedan i en vinägerblandning. Det är det som ger riset sin karaktäristiska syrlighet som passar så bra till fisken och sjögräset. Till sushi ska det givetvis serveras japansk soya och inte kinesisk. Japansk soya är en aning mer salt än den kinesiska och passar bättre till riset. Oavsett om du äter kött, älskar fisk och skaldjur är vegetarian eller vegan passar så är sushi i Haninge något för dig.

Fisken – en vanlig ingrediens i sushi

Som tidigare nämnt är sashimi en av de vanligaste ingredienserna i sushi. Vanliga fisksorter för sushi är lax, svärdfisk, tonfisk och makrill. Gemensamt för dessa är att de kommer från havet och inte från någon insjö. Det beror på att det är mer bakterier i insjöfiskar. Men för att vara på den säkra sidan så fryses havsfiskarna ner i två dygn för att döda alla eventuella bakterier. För den som inte vill ha rå fisk till sin sushi finns det alternativ med till exempel rökt lax, kokt bläckfisk eller räkor. Det finns också både vegetariska och veganska alternativ med avokado eller gurka.

Välkommen till Port73, här finns den bästa sushirestaurangen i Haninge med ett stort utbud av sushirätter med sashimi och yakiniku. Ta en paus i vardagen och unna dig och din familj en riktigt trevligt restaurangupplevelse under din shoppingtur. Välkommen!

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Port 73.”