Djuraffär i Haninge – expertis och kunskap för dina husdjur

Jul och nyår är över och det är dags att komma tillbaka till vardagen igen. Kanske är 2018 året då du äntligen köper en hund eller katt? Om så är fallet finns det säkert många frågor kring hur du ska ta hand om ditt djur på bästa sätt. Det kan handla om hur mycket motion som behövs, vilka vaccinationer som är nödvändiga eller vilken djurförsäkring som är den allra bästa.

Vanliga frågor om foder

Många djurägare är också osäkra på vilken typ av foder man ska välja till sin hund eller katt. Inte så underligt, med tanke på att utbudet är gigantiskt. Här är några vanliga frågor om foder som djurägare ofta ställer.

  • Vilket foder ska jag välja?

Detta beror självklart på vilken typ av djur du har. Men det är mycket svårt att säga vilken typ av foder som är allra bäst för just ditt djur. Det viktiga är att veta näringsvärdet i fodret är anpassat efter ditt husdjurs behov. Är du osäker på vilket foder som ditt djur behöver, besök din djuraffär i Haninge centrum och rådfråga personalen.

  • Hur ska jag göra när jag byter foder?

Om ditt nuvarande foder fungerar bra finns ingen anledning att byta. Det är inte ovanligt att katt eller hund får vissa problem med matsmältningen vid ett foderbyte. Om det ändå är nödvändigt att byta foder, tänk då på att inte byta tvärt utan att successivt fasa in det nya fodret.

  • Hur lång tid håller foder?

Detta beror till stor del på hur du förvarar ditt foder, det optimala är att förvara fodret svalt, mörkt och torrt. När en fodersäck är öppnad rekommenderas att den konsumeras inom 2-3 månader för att undvika att vitaminer och mineraler försvinner. Har du t.ex en liten hund är det en bra idé att köpa en mindre förpackning istället för en stor som hinner tappa sitt näringsvärde innan den är konsumerad. Kolla också på varans hållbarhet innan du köper den i butiken, eller få mer information när du besöker din lokala djuraffär i Haninge.

Ta hand om dina djur i vinter, med hjälp av Arken Zoo. Affären ligger i Port 73, ett köpcentrum med många serviceinriktade butiker i Haninge. Här kan du shoppa allt du behöver på ett och samma ställe!

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Port 73.”