Covid-19 åtgärder för Nordic Wellness Gym hos Port 73

Nordic Wellness Gym i Haninge

Till följd av den ökade spridningen av covid-19 la regeringen fram förslaget den 16 november att begränsa antalet för allmänna sammankomster till 8 personer. Gym berörs inte av detta förslag, så Nordic Wellness hos port 73 håller öppet precis som vanligt men med nya policys och möjligheter till säker träning för att minska smittspridning.

Nordic Wellness Gym följer alla Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppdaterar sina åtgärder löpande för att du som medlem hos dem ska känna dig trygg. Nedan listar vi de åtgärder som Nordic Wellness Gym i Haninge tillämpar, och vad du själv kan göra för att förhindra smittspridning.

Nordic Wellness åtgärder i pandemin

Begränsat antal besökare

Antalet besökare som får vistas på Nordic Wellness i Port 73 är tillsvidare begränsat. Du kan behöva vänta på att få komma in vid vissa timmar på dygnet. De bemannade tiderna är justerade och deras entrévärdar kontrollerar att samtliga gymbesökare är symptomfria innan de får gå in på klubben. 

Vill du veta när det är minst folk på gymmet rekommenderar vi att du kontaktar Nordic Wellness Gym direkt via 010-155 54 59.

Wellness Online

Alla medlemmar hos Nordic Wellness Gym, oavsett medlemskap, har nu fri tillgång till Wellness Online. Med Wellness Online har du möjlighet att träna hemifrån om du inte känner dig bekväm med att besöka klubben.

Personlig tränare online

Vill du träna med en personlig tränare kan du alltid träffa dem online, oavsett om du är medlem eller inte hos Nordic Wellness Gym. Genom veckovisa uppföljningsmöten kan du tillsammans med din tränare planera, uppdatera och anpassa träningen efter dina önskemål och behov.

Gruppträning utomhus

Folkhälsomyndigheten uppmuntrar att utöva fysiska aktiviteter utomhus eftersom det innebär mycket mindre smittspridningsrisk. Därför har Nordic Wellness Gym utökat sitt utbud av aktiviteter utanför gymmet. All gruppträning som kan flyttas ut, har flyttats ut. Klasser som inte går att utföra utomhus erbjuds fortfarande inomhus fast med ett begränsat antal deltagare.

Anpassade lokaler

Sällskapsytor och bastun är numera stängda. Vartannat skåp i omklädningsrummen är stängda för att skapa utrymme. Vissa maskiner är nedstängda eller har omplacerats för att inte vara för nära varandra. 

Skärpta städrutiner

Omklädningsrum, övriga ytor och maskiner och redskap städas mycket mer frekvent. Nordic Wellness Gym lägger extra stor vikt på att rengöra dörrhandtag, kranar och andra ytor som ofta kommer i kontakt med händer.

Skärpt personalpolicy

Personal från Nordic Wellness Gym ombeds att hålla sig hemma vid minsta symptom på sjukdom. Detta kan innebära att pass kan ställas in med kortare varsel än vanligt. Ladda ned deras app eller besök deras webbplats för att hålla koll på vilka pass som ställs in.

Påminnelse om att hålla avstånd

Nordic Wellness Gym uppmanar dig att ta eget ansvar och alltid hålla avstånd, både när du besöker gymmet och utanför. De ber dig om möjligt att lämna varannan maskin ledig och helst inte duscha eller byta om i omklädningsrummen om du inte måste.

Anpassad gruppträning

Antalet platser på Nordic Wellness Gyms gruppträning är tillsvidare begränsad baserat på salsstorleken efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer och riskbedömning. Tid mellan pass ökar till minst 10 min.

Passupplägget för gruppträningsklassen Crosschallenge är förändrad. Alla deltagare ska enbart vara vid “sin” station och använda “sina” redskap.

Filtar och bolster finns inte längre i deras gruppträningssalar då de behöver prioritera tvätt av handdukar på klubbarna.

Inställda event

Alla planerade event är tillsvidare inställda hos Nordic Wellness i Port 73. Detta inkluderar kalas, invigningar och extrainsatta klubbhändelser.

Inställda specifika pass

Alla gruppträningspass för seniorer är tillsvidare inställda hos Nordic Wellness Gym för att inte uppmuntra personer som ingår i en riskgrupp att samlas. 

Klasserna Box och Fight utgår också från schemat tills vidare. 

Vad kan du göra för att minska smittspridningen?

När du besöker Nordic Wellness Gym hos Port 73 ombeds du göra följande:

  • Tvätta händerna ofta och noggrant, gärna innan du besöker klubben
  • Tvätta av redskap, maskiner och mattor både innan du tränar, och efter
  • Håll lämpligt avstånd till andra gymbesökare
  • Om möjligt, låt varannan maskin vara ledig
  • Om du kan byta om och duscha hemma – gör det. Lämna plats åt de som verkligen behöver det
  • Är du sjuk – stanna hemma!

Både vi på Port 73 och Nordic Wellness vill tacka dig för visad hänsyn för vår personal såväl som alla personer i din omgivning.

Välkommen in!