Besök en djuraffär i Haninge med mångsidigt sortiment

Semestern är över och hösten står för dörren, men det är inte bara vi människor som återgår till rutinerna under den närmsta tiden. Även våra vänner djuren behöver landa i vardagen.

Har du soffat till dig under semestern? Ätit lite slarvigt, tränat lite för lite och kanske sovit lite oregelbundet. Det blir lätt så. Därför kan det också vara lite skönt att återvända till arbetet och till det vanliga schemat.

Om du har kommit ur dina vanliga vanor så talar mycket för att även dina husdjur har gjort det. Då är det nu hög tid att hjälpa dem att komma i form igen. Behöver du tips kan du rådfråga din närmaste djuraffär i Haninge om exempelvis följande:

Foder

Mat och foder är lika viktigt för djur som för människor, och det kan vara en utmaning att hitta rätt lösning för just ditt husdjur. Känslighet, allergier, sjukdomar, storlek, ålder och aktivitetsnivå är alla olika faktorer som är relevanta i valet av foder. Ta gärna hjälp av en professionell återförsäljare av olika sorters foder för att få guidning till rätt lösning för din fyrbenta vän.

Pälsvård

Sommaren är en ganska snäll årstid när det gäller pälsvård, medan hösten innebär tuffare förutsättningar för framförallt hundar och katter med längre päls och som vistas mycket utomhus. Schampo, balsam, kardor och borstar är helt avgörande verktyg för att undvika smuts och tovor. Vissa hundar ska trimmas och då är det viktigt att få rätt information om hur man bäst går tillväga. För vissa hundar kan det också bli nödvändigt att införskaffa värmande eller skyddande täcken.

Aktivering

Motion och stimulans är en viktig del av husdjurens liv. Nu när semestern är över så finns det kanske inte riktigt samma möjlighet att gå ut på långa promenader eller vistas långa stunder med djuret. Då kan det vara bra att täcka upp med andra aktiviteter.  Klösträd, leksaker, aktivitetsspel- och bollar är några exempel på produkter som uppmuntrar djuren att röra sig och tänka till. Det finns även olika former av bitleksaker som framförallt hundar uppskattar att leka med.

Satsa lite extra på dina husdjur nu inför hösten. Du hittar allt du kan tänkas behöver på Arken Zoo – din djuraffär i Haninge. Butiken ligger i Port 73, ett personligt köpcentrum i Haninge som samlar många typer av butiker under ett och samma tak.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Port 73.”