5 tips när du ska handla babykläder på KappAhl i Port 73

Babykläder från KappAhl i Haninge

En nyfödd behöver kläder, mycket kläder. Ett litet barn växer fort den första tiden och det händer lätt olyckor som gör att ett klädbyte aldrig är långt borta. Utforska ett brett utbud av babykläder hos KappAhl och förbered dig för varje tänkbar situation.

Hos KappAhl i Port 73 hittar du allt från slitstarka ytterkläder till lekfulla vardagskläder och mjuka barnkläder i romantiska mönster från Newbie. Här delar Port 73 med oss av de bästa tipsen när det kommer till att handla babykläder på KappAhl.

Att handla kläder till ett nyfött barn är svårt eftersom det på förhand är klurigt att veta hur stort barnet är. Ett nyfött barn kan ha allt från storlek 44 till 56, men det finns förstås nyfödda som har ännu större storlekar. De första månaderna växter barnet snabbt och det är hög ruljans på kläder. Vissa storlekar kan barnet bara ha på sig några veckor (ibland dagar) innan det är dags för något större. Har någon i din närhet precis fått barn eller är det du som är den nyblivna föräldern? Köp nya babykläder på KappAhl i Port 73 ー en nyfödd kan aldrig ha för många kläder. 

Tips när du ska köpa en nyfödd nya kläder

  1. Hellre för stort än för litet. Ska du handla kläder åt en nyfödd är det smart att välja en till två storlekar större än vad barnet har just nu. Det är ofta enkelt att vika upp ärmslut och byxben så att kläderna ändå passar. Är du osäker på storleken finns en storlekstabell längre ner på sidan.
  2. Välj smidiga kläder. En body eller en tröja som behöver träs över huvudet brukar sällan uppskattas av små barn. Till en nyfödd rekommenderas kläder som går att knäppa omlott. Med en omlottknäppning behöver du bara lägga barnet i plagget och sedan knäppa på plagget. På KappAhl i Port 73 finns ett stort urval mjuka bodies, pyjamasar och overaller med omlottknäppning. 
  3. Välj skonsamma material. Små barns hud är känsligare för kemikalier än vuxnas och därför är det extra viktigt att tänka på att en nyfödd ska ha kläder som är tillverkade av “snälla” material som exempelvis ekologisk bomull. På KappAhl finns babykläder i både ekologisk bomull och andra skonsamma material. Vill du vara på den säkra sidan kan du passa på att tvätta plagget innan du ger bort det. 
  4. Handla gärna i säsong. Månaderna innan jul går det att hitta många fina julkläder för en nyfödd i köpcentret. Var inte rädd för att köpa en fin tomtedräkt eller en charmig tomtemors-klänning som present. Även om julen snart dansas ut går kläderna att ha som pyjamas efteråt. 
  5. Spara kvittot och låt prislappar sitta kvar. Den sista punkten är självklar, men vi vill ändå påminna om hur viktigt det är att spara kvittot om du köper kläder åt en nyfödd. Se även till att låta prislappar sitta kvar för att det ska vara möjligt att få byta. 

Storlekstabell för babykläder hos KappAhl i Port 73

0 månader: 44

0-1 månader: 50

1-2 månader: 56

2-4 månader: 62

4-6 månader: 68

6-9 månader: 74

9-12 månader: 80

OBS! Storlekarna gäller inte mössor eller strumpor.

Har du frågor kring storlekar, material eller behöver hjälp att köpa babykläder? Besök KappAhl inne i Port 73.