Ät genuin turkisk mat hos Efendi i Haninge
Våren 2020 slog Efendi kolgrill upp sina dörrar i Port 73. Hos Efendi kan du uppleva det bästa Turkiet har att erbjuda i matväg från deras stolta kockar influgna direkt från Turkiet. Maten är traditionsenligt tillagad över glödande kol med de bästa råvarorna tillgängliga på marknaden.
Ägaren Mustafa beskriver Efendi i Haninge så här:
“Vi skapar den mat vi växte upp med – här hittar ni traditionella turkiska rätter och röror som kan vara svåra att hitta någon annanstans än hos farmor”.
Det är denna upplevelse dom vill dela med sig till dig. Hos Efendi kolgrill i Port 73 får du uppleva den varma, turkiska kulturen och äta genuin turkisk mat som hyllar det anatoliska köket.
Efendi kolgrill i Haninge erbjuder lunch såväl som middag på plats samt både hemleverans och take-away som du kan beställa via telefon eller online direkt från deras webbplats
Lunch, middag, hemleverans och take-away
Att besöka deras restaurang på plats är en upplevelse i sig. Du kommer inte närmare Turkiet i Sverige än hos Efendi kolgrill i Haninge. Dock vill vi be er om att visa största möjliga hänsyn och respekt mot både Efendi och alla andra gäster under dessa tuffa tider. Följ de restriktioner som Folkhälsomyndigheten satt upp gällande allmän sammankomst, och var väldigt noggrann med hygienen.
Precis som många andra har även Efendi lidit av pandemins effekter. Så känner du ett plötsligt sug för turkisk mat men inte känner dig trygg i att vara ute i allmänheten: beställ take-away eller hemleverans från Efendi.
Vi behöver alla dra vårt strå till stacken och hjälpa våra lokala verksamheter i Haninge. Annars finns risken att de inte finns kvar nästa år.
Meny
Efendi kolgrill i Port 73 erbjuder en lång lista av läckerheter från Turkiet. Allt från deras traditionsenliga mezes till Turkiets ikoniska lammfärsspett.
Nedan är ett utdrag av de turkiska rätter du kan äta hos Efendi i Haninge.
Förrätter & Meze
- Ezme – Het paprikaröra med tomat lök, persilja och olivolja
- Haydari – Turkisk yoghurtsås med vitlök, ost och mynta
- Hommos – Kikärtsröra med sesampasta och olivolja
- Cacik – Klassisk yoghurtsås med riven gurka, vitlök och dill
Från kolgrillen
- Adana-spett – Välkryddade grillade lammfärsspett (stark)
- Urfa-spett – En mildare version av Adanaspett
- Efendi-spett – Välkryddade högrevsfärsspett
- Kycklingspett “Tavuk” – Marinerade grillade kycklingfiléer
- Mangal köfte – Grillade turkiska “köttbullar”
Efendi i Haninge erbjuder även vegetariska alternativ i form av mezetallrik, halloumitallrik och falafel.
Efterrätter
- Baklava – Frasiga kakor av filodeg med pistage/valnötter
- Kunefe – Underbar och mycket uppskattad efterrätt med mozzarellafyllning. som tillagas på kolgrillen
- Efendi “Sultan” – Smörstekta jordgubbar serveras med vaniljglass, valnötter, chokladsås och grädde
- Efendi “Bodrum” – Vaniljglass med valnötter och honung
Besök eller beställ från Efendi kolgrill i Port 73
Varmt välkomna in till Efendi kolgrill i Port 73. Ring 08-120 21 246 för avhämtning och bordsbokning, eller beställ online på deras webbplats.